آلو با نام علمی (Prunus subg. Prunus) و از سرده پرونوس، میوه ای کوچک و قرمز رنگ با طعمی ترش یا شیرین، گنجینه ای از ویتامین ث به شمار می رود. این میوه بومی جنوب غرب آسیا و اروپا بوده است. آلو از دیرباز در فرهنگ ها و تمدن های مختلف جایگاه ویژه ای داشته و از آن به عنوان میوه ای خوشمزه، دارویی شفابخش و چاشنی در غذاها استفاده می شده است. آلو هم به صورت خام و هم به صورت پخته و درون غذا ها و حتی به صورت لواشک مصرف میشود.
قدمت کشت آلو به هزاران سال پیش می رسد. شواهد حاکی از آن است که آلو در ابتدا در منطقه قفقاز و شمال ایران کشت می شده و سپس به سایر نقاط اروپا و آسیا راه یافته است. در ایران، آلو از جمله میوه های محبوب در بین مردم بوده و در بسیاری از مناطق کشور کشت می شود.
آلوها در رنگ ها، اندازه ها و طعم های مختلفی وجود دارند.
آلو سیاه: این میوه به دلیل دارا بودن رنگ بنفش تیره به آن آلو سیاه گفته میشود. گوشت این آلو زرد رنگ است و همچنین طعمی شیرین دارد. آلو سیاه اصالتی ژاپنی دارد
آلو استنلی: این نوع آلو ها اروپایی هستند و نام دیگر آنها آلو اروپایی میباشد. آلو استنلی از نظر ظاهری شکل دراز تری نسبت به آلو سیاه دارد همچنین دارای طعمی شیرین تر هستند.
آلو قطره طلا: آلوهای قطره طلا جزو شیرین ترین انواع آلو دسته بندی میشوند و همچنین دارای ظاهری طلایی رنگ میباشند.
آلو قرمز: آلو قرمز دارای ظاهری قرمز رنگ میباشد و گوشت آن در بسیاری موارد رنگی کهربایی دارد پوست این میوه ترش مزه و گوشت آن شیرین و نرم میباشد که طعمی شگفت انگیز را برای شما به ارمغان میآورد.
آلو زرد: این آلو در کشورمان مصرف زیادی دارد و همه با ظاهر و طعم آن تا حد زیادی آشنایی داریم. پوست و گوشته این آلو زرد رنگ است و رسیده آن بافتی آبدار نرم دارد.
آلو منبع خوبی از ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان ها است. این میوه به طور خاص غنی از ویتامین ث، پتاسیم، کلسیم و منیزیم است. همچنین آلو حاوی مقادیر قابل توجهی از فیبر است که به سلامت دستگاه گوارش کمک می کند.
تقویت سیستم ایمنی: ویتامین ث موجود در آلو به تقویت سیستم ایمنی بدن و مبارزه با عفونت ها کمک می کند.
کاهش التهاب: آنتی اکسیدان های موجود در آلو به کاهش التهاب در بدن کمک می کنند.
بهبود سلامت پوست: ویتامین ث و آنتی اکسیدان های موجود در آلو به حفظ سلامت و شادابی پوست کمک می کنند.
کاهش خطر ابتلا به سرطان: برخی تحقیقات نشان می دهد که آنتی اکسیدان های موجود در آلو ممکن است به کاهش خطر ابتلا به برخی از انواع سرطان کمک کنند.
سلامت قلب و عروق: آلو می تواند به کاهش کلسترول و فشار خون کمک کند و از این طریق سلامت قلب و عروق را ارتقا دهد.