توت

Images

توت

توت

توت: میوه ای نرم و خوشمزه

توت با نام علمی (Morus) میوه ای کوچک و آبدار با رنگ های مختلف از جمله سفید، قرمز، سیاه و بنفش است که از خانواده Moraceae محسوب می شود. توت سفید بومی چین مرکزی و شرقی می‌باشد البته توت قرمز به صورت بومی در آمریکا وجود دارد. این میوه در حال حاضر در بسیاری از نقاط جهان از جمله ایران کشت می شود. ایران بزرگترین تولید کننده انواع توت در جهان می‌باشد. توت به دلیل طعم دلنشین، عطر مطبوع و خواص دارویی متعدد، در بین مردم محبوبیت زیادی دارد.

تاریخچه توت:

قدمت کشت توت به هزاران سال پیش می رسد. شواهد حاکی از آن است که توت برای اولین بار در آسیا کشت می شده و سپس به اروپا و سایر نقاط جهان راه یافته است. در ایران نیز توت از دیرباز مورد استفاده قرار می گرفته و در بسیاری از مناطق کشور به صورت خودرو می روید. همچنین درخت توت بسیار بی نیاز می‌باشد و در اکثر مناطق جهان میروید همچنین درخت توت می‌تواند تا ارتفاع 25 متری نیز برسد.

انواع توت:

دو نوع اصلی توت وجود دارد:

توت سفید: این نوع توت رایج ترین نوع توت در جهان است. رنگ سفید یا کرمی دارد و طعمی شیرین و ملایم دارد.



توت سیاه: این نوع توت رنگ سیاه یا بنفش تیره دارد و طعمی ترش و شیرین دارد.



توت قرمز: این نوع توت رنگ قرمز روشن دارد و طعمی شیرین و ترش دارد.



شاه توت: این نوع توت رنگ بنفش تیره و طعمی قوی تر از سایر انواع توت دارد.



ارزش غذایی توت:

توت منبع خوبی از ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان ها است. این میوه به طور خاص غنی از ویتامین C، ویتامین K، فیبر و پتاسیم است. همچنین توت حاوی مقادیر قابل توجهی از ویتامین E، منیزیم و آهن است.

ارزش غذای توت به ازای هر صد گرم:

انرژی: 43 کیلو کالری
کربوهیدرات: 9.8 گرم
قند: 8.1 گرم
فیبر خوراکی: 1.7 گرم
چربی: 0.39 گرم

ویتامین ها:
ویتامین آ: 1 میکروگرم
بتا کاروتن: 274 میکروگرم
لوتئین زاگزانتین: 89 میکروگرم
ویتامین ب1: 0.029 میلی‌گرم
ویتامین ب2: 0.101 میلی‌گرم
ویتامین ب6: 0.05 میلی‌گرم
نیاسین: 0.62 میلی‌گرم
فولیک: 6 میکروگرم
ویتامین ث: 36.4 میلی‌گرم
ویتامین ئی: 0.87 میلی‌گرم
ویتامین کا: 7.8 میکروگرم

مواد معدنی:
کلسیم: 39 میلی‌گرم
آهن: 1.85 میلی‌گرم
منیزیم: 18 میلی‌گرم
فسفر: 38 میلی‌گرم
سدیم: 10 میلی‌گرم
روی: 0.12 میلی‌گرم
پتاسیم: 194 میلی‌گرم


خواص توت:

تقویت سیستم ایمنی: ویتامین C موجود در توت به تقویت سیستم ایمنی بدن و مبارزه با عفونت ها کمک می کند.
کاهش خطر ابتلا به سرطان: برخی تحقیقات نشان می دهد که آنتی اکسیدان های موجود در توت ممکن است به کاهش خطر ابتلا به برخی از انواع سرطان کمک کنند.
کنترل قند خون: فیبر موجود در توت به کنترل قند خون و پیشگیری از دیابت نوع 2 کمک می کند.
سلامت قلب و عروق: توت می تواند به کاهش فشار خون و کلسترول بد (LDL) کمک کند و از این طریق سلامت قلب و عروق را ارتقا دهد.
کاهش وزن: توت کالری کمی دارد و سرشار از فیبر است که به احساس سیری و کاهش وزن کمک می کند.
سلامت دستگاه گوارش: فیبر موجود در توت به هضم غذا و سلامت دستگاه گوارش کمک می کند.
تقویت حافظه: برخی تحقیقات نشان می دهد که عصاره برگ درخت توت می تواند به تقویت حافظه و عملکرد شناختی کمک کند.
سلامت پوست و مو: ویتامین C و آنتی اکسیدان های موجود در توت به حفظ سلامت و شادابی پوست کمک می کنند. و موجب رفع چین و چروک های پوستی می‌شود. و همچنین به دلیل داشتن روی و آهن موجب توقف ریزش مو می‌شود و باعث تقویت آن می‌شود.
کاهش التهاب: آنتی اکسیدان های موجود در توت به کاهش التهاب در بدن کمک می کند و از ابتلا به بیماری های التهابی مانند آرتوز، نقرس، سندروم روده تحریک پذیر و... جلوگیری می کند.
تقویت استخوان ها: ویتامین K موجود در توت به سلامت استخوان ها کمک می‌کند.



روش های مصرف توت:

توت را می توان به صورت تازه، اسموتی، دسر، سالاد، توت خشک و شیره توت استفاده می شود. جالب است که است که بدانید از برگ درخت توت برای پرورش کرم ابریشم نیز استفاده می‌شود.