منگوستین

Images

منگوستین

منگوستین

منگوستین: ملکه میوه های گرمسیری:

منگوستین یا ترگیل با نام علمی گارسینیا منگوستانا (Garcinia mangostana) میوه ای از تیره کلازیاسه می‌باشد که به "شاه میوه های گرمسیری" نیز معروف است، میوه ای خوشمزه و مغذی با پوسته ای ضخیم بفنش و گوشتی سفید است. این میوه بومی جنوب شرق آسیا بوده و در حال حاضر در مناطق گرمسیری سراسر جهان کشت می شود. منگوستین به دلیل طعم منحصر به فرد و فواید سلامتی متعدد، بسیار محبوب است.

مشخصات منگوستین:

ظاهر: منگوستین میوه ای گرد یا بیضی شکل به قطر 5 تا 8 سانتی متر است. پوست آن ضخیم، چرمی و به رنگ بنفش تیره یا ارغوانی است. گوشت میوه سفید و بخش‌بندی شده با 1 تا 2 هسته بزرگ است.
طعم: طعم منگوستین شیرین، کمی ترش و با طعمی مرکباتی توصیف شده است. برخی افراد طعم آن را شبیه به ترکیب انگور، هلو و گلابی می دانند.
مواد مغذی: منگوستین منبع خوبی از ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان ها است. این میوه حاوی ویتامین C، ویتامین B1، فولات، منگنز، پتاسیم و فیبر است. منگوستین همچنین منبع خوبی از xanthones است که نوعی آنتی اکسیدان قوی با خواص ضد التهابی و ضد سرطانی هستند.

فواید سلامتی منگوستین:

تقویت سیستم ایمنی: منگوستین به دلیل محتوای بالای آنتی اکسیدان ها، ویتامین ث و همچنین به ویژه xanthones، می تواند به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کند.
کاهش خطر ابتلا به سرطان: مطالعات نشان داده است که xanthones موجود در منگوستین ممکن است به محافظت از بدن در برابر انواع مختلف سرطان، از جمله سرطان روده بزرگ، سینه و پروستات کمک کند.
بهبود سلامت قلب: منگوستین می تواند به بهبود سلامت قلب با کاهش کلسترول LDL (بد) و افزایش کلسترول HDL (خوب) کمک کند. این میوه همچنین به تنظیم فشار خون و کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی کمک می کند.
تقویت سلامت گوارش: منگوستین می‌تواند در بهبود ناراحتی های گوارشی و معده کمک کننده باشد. پوسته منگوستید در التیام بیماری های مانند ناراحتی معده و اسهال های خونی بسیان موثر است.
تقویت سلامت پوست: منگوستین به دلیل خواص ضد التهابی و آنتی اکسیدانی خود می تواند به بهبود سلامت پوست کمک کند. این میوه ممکن است به کاهش التهاب، آکنه و چین و چروک کمک کند.

نحوه مصرف منگوستین:

منگوستین تازه معمولاً به عنوان دسر مصرف می‌شود. آب میوه آن را می‌توان از گوشته گرفته و سپس پخت یا جوشاند، یا آن را به صورت آماده از بازار تهیه کرد. همچنین، از این میوه برای تهیه مربا نیز استفاده می‌شود. میوه‌های منگوستین دارای پوستی صاف بوده و به شکل کپسول هستند. درون این میوه دانه‌هایی وجود دارد که می‌توان آن‌ها را خورد. این دانه‌ها پس از کباب شدن یا جوشاندن میوه قابل مصرف هستند.

نکات مربوط به انتخاب و نگهداری منگوستین:

هنگام انتخاب منگوستین، به دنبال میوه هایی باشید که سفت و سنگین باشند و پوستی صاف و بدون لکه داشته باشند.
منگوستین را می توان در دمای اتاق به مدت 2 تا 3 روز نگهداری کرد. برای نگهداری طولانی تر، می توان آن را در یخچال تا 5 روز نگهداری کرد.

عوارض جانبی منگوستین:

منگوستین به طور کلی بی خطر است، اما ممکن است در برخی افراد عوارض جانبی خفیفی مانند نفخ، اسهال و بثورات پوستی ایجاد کند. زنان باردار یا شیرده و افراد مبتلا به بیماری های خاص باید قبل از مصرف منگوستین با پزشک خود مشورت کنند.

منگوستین در ایران:

منگوستین در ایران به طور گسترده ای در دسترس نیست، اما می توان آن را در برخی از فروشگاه های میوه های خاص و فروشگاه های آنلاین پیدا کرد. قیمت منگوستین می تواند به دلیل کمیاب بودن آن بالا باشد.

به طور کلی منگوستین میوه ای خوشمزه و مغذی با فواید سلامتی متعدد است. این میوه منبع خوبی از آنتی اکسیدان ها، ویتامین ها و مواد معدنی است که می تواند به تقویت سیستم ایمنی، جلوگیری از ابتلا به برخی سرطانها و ... کمک شایانی کند.


برای اطلاع از آخرین مطالب می‌توانید آسان غذا را در تمامی شبکه های اجتماعی دنبال کنید.