سالاک (Salacca zalacca) میوهای استوایی و گونه ای از درخت نخل به شمار میرود. سالاک میوه ای گرمسیری و بومی جنوب شرقی آسیا است که به دلیل شباهت پوست آن به پوست مار به نام های مارپیچ، میوه مار و پوسته مار نیز شناخته می شود. این میوه به دلیل طعم و مزه ی منحصر به فرد و ظاهر خاص خود، در بین مردم بسیاری از نقاط جهان محبوبیت یافته است. مسوه سالاک به صورت نرسیده دارای طعمی ترش است اما رسیده آن طعمی شیرین و شبیه آناناس دارد.
سالاک قدمتی دیرینه دارد و شواهدی از کشت آن در جنوب شرقی آسیا از هزاران سال پیش وجود دارد. این میوه در ابتدا در اندونزی، مالزی و تایلند کشت می شد و بعدها به سایر کشورهای آسیای جنوب شرقی و همچنین برخی از مناطق آمریکای مرکزی و جنوبی و استرالیا و آفریقا راه یافت. در اندونزی حدود 30 نوع از این میوه کشت میشود.
درخت سالاک گونه ای از نخل است که ساقه ندارد. برگ های این درخت بزرگ و پهن هستند و طول آن ها میتواند به 6 متر برسد. میوه سالاک به شکل بیضی یا تخم مرغی است و با فلس های قهوه ای رنگ پوشیده شده است. طول میوه سالاک می تواند تا 10 سانتی متر باشد و وزن آن تا 50 گرم برسد.
سالاک منبع خوبی از ویتامین ها و مواد معدنی است. این میوه به طور خاص غنی از ویتامین C است که به تقویت سیستم ایمنی بدن و مبارزه با عفونت ها کمک می کند. سالاک همچنین حاوی کلسیم، فسفر، سدیم و آهن است.
انرژی: 368 کیلوکالری
چربی: 0.4 گرم
پروتئین: 0.8 گرم
ویتامین ث: 8.4 میلیگرم
تقویت سیستم ایمنی: ویتامین C موجود در سالاک به تقویت سیستم ایمنی بدن و مبارزه با عفونت ها کمک می کند.
بهبود سلامت گوارش: کلسیم و فلاونوئید موجود در سالاک به هضم غذا و سلامت دستگاه گوارش کمک می کند.
سلامت پوست: ویتامین C و آنتی اکسیدان های موجود در سالاک به حفظ سلامت و شادابی پوست کمک می کنند
تقویت مو: ویتامین C و آهن موجود در سالاک به تقویت مو و جلوگیری از ریزش مو کمک می کنند.
میوه سالاک را می توان به صورت تازه مصرف کرد. در بازار های تایلند این میوه را به صورت پوست کنده به فروش میرسانند و برای مصرف ابتدا آن را در مخلوطی از شکر و نمک قرار میدهند. پوست میوه سالاک نیز خوراکی است و می توان از آن در تهیه دسرها و سالادها استفاده کرد.
نکته:
سالاک میوه ای گرمسیری است و باید در دمای خنک نگهداری شود.
قبل از مصرف سالاک، باید آن را به طور کامل شست و پوست آن را کند.