سالاک

Images

سالاک

سالاک

سالاک: میوه ای با طعم و مزه ی منحصر به فرد

سالاک (Salacca zalacca) میوه‌ای استوایی و گونه ای از درخت نخل به شمار می‌رود. سالاک میوه ای گرمسیری و بومی جنوب شرقی آسیا است که به دلیل شباهت پوست آن به پوست مار به نام های مارپیچ، میوه مار و پوسته مار نیز شناخته می شود. این میوه به دلیل طعم و مزه ی منحصر به فرد و ظاهر خاص خود، در بین مردم بسیاری از نقاط جهان محبوبیت یافته است. مسوه سالاک به صورت نرسیده دارای طعمی ترش است اما رسیده آن طعمی شیرین و شبیه آناناس دارد.

تاریخچه:

سالاک قدمتی دیرینه دارد و شواهدی از کشت آن در جنوب شرقی آسیا از هزاران سال پیش وجود دارد. این میوه در ابتدا در اندونزی، مالزی و تایلند کشت می شد و بعدها به سایر کشورهای آسیای جنوب شرقی و همچنین برخی از مناطق آمریکای مرکزی و جنوبی و استرالیا و آفریقا راه یافت. در اندونزی حدود 30 نوع از این میوه کشت می‌شود.

گیاه شناسی:

درخت سالاک گونه ای از نخل است که ساقه ندارد. برگ های این درخت بزرگ و پهن هستند و طول آن ها می‌تواند به 6 متر برسد. میوه سالاک به شکل بیضی یا تخم مرغی است و با فلس های قهوه ای رنگ پوشیده شده است. طول میوه سالاک می تواند تا 10 سانتی متر باشد و وزن آن تا 50 گرم برسد.

ارزش غذایی:

سالاک منبع خوبی از ویتامین ها و مواد معدنی است. این میوه به طور خاص غنی از ویتامین C است که به تقویت سیستم ایمنی بدن و مبارزه با عفونت ها کمک می کند. سالاک همچنین حاوی کلسیم، فسفر، سدیم و آهن است.

ارزش غذایی به ازای هر 100 گرم:

انرژی: 368 کیلوکالری
چربی: 0.4 گرم
پروتئین: 0.8 گرم

ویتامین ها:

ویتامین ث: 8.4 میلی‌گرم

مواد معدنی:
کلسیم: 38 میلی‌گرم
آهن: 3.9 میلی‌گرم
فسفر: 18 میلی‌گرم
سدیم: 0 میلی‌گرم

خواص سالاک:

تقویت سیستم ایمنی: ویتامین C موجود در سالاک به تقویت سیستم ایمنی بدن و مبارزه با عفونت ها کمک می کند.
بهبود سلامت گوارش: کلسیم و فلاونوئید موجود در سالاک به هضم غذا و سلامت دستگاه گوارش کمک می کند.
سلامت پوست: ویتامین C و آنتی اکسیدان های موجود در سالاک به حفظ سلامت و شادابی پوست کمک می کنند
تقویت مو: ویتامین C و آهن موجود در سالاک به تقویت مو و جلوگیری از ریزش مو کمک می کنند.

مصرف سالاک:

میوه سالاک را می توان به صورت تازه مصرف کرد. در بازار های تایلند این میوه را به صورت پوست کنده به فروش می‌رسانند و برای مصرف ابتدا آن را در مخلوطی از شکر و نمک قرار می‌دهند. پوست میوه سالاک نیز خوراکی است و می توان از آن در تهیه دسرها و سالادها استفاده کرد.

نکته:
سالاک میوه ای گرمسیری است و باید در دمای خنک نگهداری شود.
قبل از مصرف سالاک، باید آن را به طور کامل شست و پوست آن را کند.


برای اطلاع از آخرین مطالب می‌توانید آسان غذا را در تمامی شبکه های اجتماعی دنبال کنید.